House of Koko

House of Koko is ontstaan uit een passie voor de natuur en natuurlijke producten. De kokedama's van house of koko worden met de hand gemaakt en vormen een unieke moderne draai aan de originele kokedama-techniek, een Japanse tuinkunst en verbonden met de beoefening van bonsai. Kokedama's zijn een moderne kunstvorm en bieden een natuurlijk, duurzaam en uniek alternatief om planten te presenteren. Ze zijn geschikt voor een persoonlijk cadeau of gewoon een interessant accent voor een favoriete plantensoort.

 

Maak kennis met de Kokedama.
De letterlijke vertaling van Kokedama is mosbal, en dat is dan ook precies wat het van origine is. In een Kokedama groeien de wortels van de plant namelijk in een balletje van aarde en mos. Bij House of Koko hebben we een moderne twist toegepast, zij gebruiken kokos in plaats van mos. De trend komt oorspronkelijk uit Japan, waar het een heuse kunstvorm is. Kokedamas horen thuis tussen de ikebana (bloemschikken op z'n Japans), en bonsai, het klein houden van een plant die eigenlijk heel groot en oud lijkt.

 

Handgemaakt
Beïnvloed door de aesthetic theorie van wabi-sabi (侘寂) en de kokedama kunstvorm hebben zussen Kimberly en Jasmin House of Koko opgericht waarbij eenvoud en de integriteit van natuurlijke materialen en processen centraal staan. De zussen zijn er dan ook trots op dat hun kokedamas worden gemaakt door het combineren van planten met duurzame materialen zoals kokosvezels, vlas en katoen. Ook handwerk staat centraal, door elke kokedama met de hand te maken is elke kokedama uniek. Het zijn hierdoor met recht design stukken die sfeer en kleur geven aan elk interieur.  


Future Planet Promise
Duurzaamheid is verweven met de kernwaarden van House of Koko. Zij zien een duurzame circulaire toekomst voor zich en richten de bedrijfsvoering hier op in. Onder andere doen zij dit door:
- duurzaam gekweekte planten te gebruiken, voor zover mogelijk voorzien van certificering.
- transportkilometers zo veel mogelijk te beperken
- een speciaal samengestelde aarde-mix te gebruiken die minder uitputtend is voor de natuur.

© 2017 - 2024 MissDraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel